Natuurfotopresentatie over de Falklandeilanden op donderdag 28 november




Fotopresentatie over de Falklandeilanden op donderdag 28 november 2013

In de zuidelijke regionen van de wereld vlak boven Antarctica liggen de Falklandeilanden. Deze eilandengroep is vooral bekend geworden vanwege de Falklandoorlog met Argentinië in 1982, toen de Argentijnen het gebied probeerden te veroveren. Heden ten dage is er nog steeds enige spanning voelbaar  over deze kwestie tussen beide landen.

De Falklands bestaan uit twee grote eilanden die zeer dun bevolkt zijn. Door de aanhoudende wind en het wisselvallige klimaat is er niet veel begroeiing. Lage struiken op een veenachtige bodem. Het is  een ideale leefomgeving voor schapen. Verder zijn er honderden kleine eilanden, die bijna allemaal in particulier bezit zijn.

Wat voert een mens naar dit gebied, waar maar eenmaal per week een vliegtuig naar toe gaat.

Het is een droomplek voor de natuurfotograaf!  Verschillende eilanden zijn bekend om hun rijke dierenleven. Er broeden heel veel vogels en er komen vier pinguïnsoorten voor. Een grote kolonie  zeeolifanten en zeeleeuwen kun je op de strandjes vinden. Voor de kusten wemelt het van vissen en dolfijnen. Jan Baks natuurfotograaf uit Goedereede is er voor de derde maal een periode geweest en wil u meenemen langs deze mooie natuurgebieden.

De avond is op donderdag 28 november om 20.00 uur in "De Overkant"  Dijkstelweg 33 in Ouddorp Zie voor verdere informatie www.deoverkantouddorp.nl

Kaarten zijn voor € 6,00 verkrijgbaar via de VVV,

 of reserveren via de email:peter@deoverkantouddorp.nl

 

Reacties

Populaire posts van deze blog